ARBES jde naproti novým trendům na trhu IT při náboru lidských zdrojů

Společnost ARBES Technologies, přední český tvůrce a dodavatel informačních systémů pro bankovnictví a finančnictví, sídlí od 25. 4. 2016 nově v zrekonstruovaných prostorách Paláce Anděl na Smíchově. Při budování nových kanceláří byl kladen důraz zejména na potřeby zaměstnanců moderní IT společnosti.

ARBES Technologies si je dobře vědom faktu, že zejména v sektoru IT je pracovní prostředí velmi důležitým prvkem pro výběr budoucího zaměstnavatele. Inspirativní a moderně vybavené pracovní prostředí také přispívá k vyšší efektivitě a produktivitě práce. Nové prostory kanceláří ARBES Technologies, o rozloze 1 700 m2, byly navrženy tak, aby podpořily samostatnou tvůrčí práci vývojářů a architektů a spolupráci a komunikaci projektových týmů. V moderním prostředí naleznou pracovníci ARBES Technologies nejen soukromí pro svoji práci, ale také relax zónu, kde vedle odpočinku najdou pro odreagování fotbálek, šipky, masážní křeslo, Xbox, deskové hry a knihy. Prostory mají moderní kuchyňky a jídelní kouty, profesionálně vybavené zasedací a konferenční místnosti či privátní zóny pro telefonování s klienty. Nově ARBES Technologies zřídil dětský koutek.

Ekonomika roste, nezaměstnanost je na historickém minimu od dob vzniku samostatné České republiky. Pří výběru odborníků v oblasti IT dnes platí, že rozhodnutí o novém zaměstnanci musí padnout během jednotek dní, často hodin. Díky převisu nabídky práce nad vlastní poptávkou ze strany potenciálních zaměstnanců se ARBES Technologies musel změnit. Změnila se náborová strategie, taktika vyhledávání nových zdrojů, přibyly investice podporující růst firmy, mezi které nové prostory jistě patří.

„Příjemné firemní prostředí a vnitřní atmosféru považuji za důležitý faktor náboru a dlouhodobé úspěšné spolupráce s našimi zaměstnanci. Věřím, že umístění našich nových kanceláří nedaleko centra Prahy je pro zaměstnance zajímavější než dnes trendově budované kanceláře na periferiích hlavního města,“ řekl Jan Denemark, generální ředitel ARBES Technologies.