Kvalitní keramické nože KYOCERA: 25 let zkušeností

JanusObliba kvalitních keramických nožů KYOCERA od uvedení na japonský trh v roce 1984 neustále stoupá. Po čtvrtstoletí průběžného zdokonalování kvality a konstrukce nyní slavné keramické nože KYOCERA slaví 25. výročí.

Keramické nože KYOCERA jsou vyrobeny z pokročilých high-tech keramických materiálů, jako je oxid hlinitý či oxid zirkoničitý. Ten je druhým nejtvrdším materiálem na světě, je chemicky inertní a neopotřebovává se. Jeho tvrdost odpovídá 8,2 mohsům na Mohsově stupnici tvrdosti (ocel má 5-6 a diamant 10). Díky vysoké tvrdosti si čepele nožů KYOCERA udržují svou ostrost velmi dlouho. Keramické čepele mají oproti běžně rozšířeným ocelovým čepelím řadu dalších unikátních výhod – nekorodují, nepohlcují chutě a pachy krájených potravin a ovoce ani zelenina po použití nezhnědne. Potraviny navíc nezískají kovovou pachuť a uchovají jídlu jeho čerstvou chuť i důležité vitamíny a enzymy, což ocení všichni zastánci zdravého životního stylu a výživy. Zákazníci na celém světě oceňují i vkusný design nožů značky KYOCERA, se kterými je navíc díky ergonomickým rukojetím a překvapivě nízké váze velmi snadná a příjemná manipulace.

Na trhu najdeme mnoho napodobenin keramických nožů KYOCERA, vysokou kvalitu si však uchovává pouze tato značka. „Navzdory špičkové technologii výroby nic nenahradí řemeslnou zručnost a mnohaleté zkušenosti. Proto se každý keramický nůž KYOCERA brousí ručně,“ potvrzuje Rafael Schröer, ředitel společnosti KYOCERA Fineceramics GmbH.
Keramické čepele bez námahy krájí ovoce, zeleninu, maso a drůbež. Rajčata lze nakrájet na tenoučké plátky, aniž by se přitom rozmáčkla. Nože jsou k dispozici v několika sériích s čepelí v osmi délkách (od 7,5 do 18 cm). Vedle nožů je možné s keramickým ostřím zakoupit i škrabky, struhadla, kráječe či mlýnky na sůl a koření.

Společnost KYOCERA prodala od roku 1984 přes pět miliónů keramických nožů ve více než 35 zemích Severní Ameriky, Evropy, Blízkého východu, Afriky a Asie. KYOCERA bude dále rozvíjet tuto produktovou řadu a rozšiřovat svou globální obchodní síť, aby vysokou kvalitu keramických nožů mohlo využívat stále více lidí.

Autorizovaným dovozcem a distributorem kuchyňských keramických potřeb KYOCERA na českém trhu je firma JANUS, která tyto produkty nabízí prostřednictvím široké sítě partnerů z řad prodejců kuchyňských doplňků (např. společnost Luis nebo Home&Cook) a také prostřednictvím vlastního internetového obchodu www.keramicke-noze.cz.

image_small

O společnosti JANUS
Společnost JANUS byla založena v roce 1992 ve spolupráci s Kyocera Electronic Europe. Je oficiálním autorizovaným dovozcem a distributorem tiskových řešení laserových tiskáren, digitálních kopírek, multifunkčních, velkoformátových zařízení a keramických kuchyňských a kancelářských potřeb značky KYOCERA v České republice. Od roku 2007 také nabízí vlastní řešení správy tiskových úloh pod názvem MyQ. Společnost JANUS je držitelem ISO 9001:2000 a ISO 14001:2004.
Více informací získáte na www.janus.cz nebo na www.keramickenoze.cz.

O společnosti KYOCERA
Japonský koncern KYOCERA, založený v roce 1959, nyní s ročním obratem v přepočtu přes 218 miliard korun, zaměstnává více než 63 000 lidí po celém světě. Zabývá se mimo jiné vývojem a výrobou elektronických zařízení, informačního vybavení, telekomunikačního vybavení, polovodičů a špičkových keramických komponent a produktů.