Obchodní-dům.cz zavádí službu PLATBA 24

obchodni-dum.cz_web3Od 1. března poskytuje přední český internetový portál Obchodní-dům.cz ve spolupráci s Českou spořitelnou novou možnost bezhotovostní úhrady zboží. Jde o službu PLATBA 24, která umožňuje jednoduchou platbu prostřednictvím internetového bankovnictví a zákazníkům nabízí atraktivní alternativu k běžným převodům na účet, které zbytečně protáhnou termín distribuce o 2 – 3 dny. Obchodní-dům.cz očekává, že novou službu využije až 10 % nakupujících.

Platbu bankovním převodem předem volilo v roce 2010 celkem 11 % zákazníků, přičemž šlo o třetí nejpopulárnější způsob platby. Druhým nejčastějším způsobem byla hotovostní platba při osobním odběru zboží a první příčku zabírá již tradičně a bezkonkurenčně dobírka, kterou v roce 2010 využilo celých 53 % nakupujících na Obchodní-dům.cz. „Věříme, že služba PLATBA 24 bude zajímavou alternativou pro ty zákazníky z řad majitelů účtů České spořitelny, kteří vyžadují rychlou expedici zboží a zároveň maximální bezpečnost svých transakcí. Z tohoto důvodu očekáváme, že zájem o PLATBU 24 poroste na úkor časově nevýhodných bankovních převodů i nákladnější dobírky,“ uvedla Jitka Součková, marketingová ředitelka portálu Obchodní-dům.cz.

A jak PLATBA 24 funguje? Zákazník je jednoduše po zvolení platební metody PLATBA 24 přesměrován do internetového bankovnictví České spořitelny SERVIS 24 Internetbanking, kde po standardním přihlášení autorizuje připravenou platbu. Poté, co se z aplikace SERVIS 24 Internetbanking odhlásí, je přesměrován zpět na stránky Obchodní-dům.cz. Internetový obchod obdrží od banky potvrzení o přijetí platby ke zpracování a může dle svých podmínek prakticky obratem distribuovat zboží k zákazníkovi.

TZ OD - Platba 24 - zpusoby plateb graf_web

O internetovém obchodu Obchodní-dům.cz
Internetové nákupní centrum Obchodní-dům.cz v ČR působí již od roku 1998 a soustředí se zejména na prodej domácích spotřebičů a elektroniky. Zákazníci mohou využívat rozšířené služby včetně komfortního doručení a profesionálního poradenství. Pro další informace navštivte www.obchodni-dum.cz.