Oracle rozšiřuje portfolio svých cloudových služeb

Thomas Kurian, výkonný viceprezident společnosti Oracle pro vývoj produktů, oznámil na konferenci Oracle OpenWorld 2012 rozšíření portfolia Oracle Cloud o sedm nových služeb, které budou pro zákazníky dostupné formou měsíčního předplatného. Nabídka Oracle Cloud přináší podnikům zabezpečené, integrované a funkčně bohaté služby cloudu, které mohou ihned po svém nasazení zvýšit produktivitu uživatelů i vývojářů.

Mezi nově oznámené služby portfolia Oracle Cloud patří:

– Oracle Planning and Budgeting Cloud Service: Zrychluje finanční plánování, tvorbu rozpočtů a prognóz. Poskytuje osvědčené přínosy řešení Oracle Hyperion Planning v podobě cloudové služby nabízené na bázi předplatného.
– Oracle Financial Reporting Cloud Service: Nabízí systém pro řízení reportů, zajišťuje jejich tvorbu i oběh. Reporty mohou být podrobně formátované. Aplikace umožňuje také tvorbu firemních finančních výkazů.
– Oracle Data and Insight Cloud Service: Agreguje firemní data s informacemi ze sociálních médií a externích zdrojů. Doplňuje podnikové aplikace, jako je řízení vztahů se zákazníky (CRM). Zajišťuje, aby data o kontaktech, zákaznících a nabídkách byla neustále aktuální.
– Oracle Social Sites Cloud Service: Umožňuje rychlou tvorbu a aktualizaci webů s nabídkou pro zákazníky. Pokročilé editační nástroje i infrastruktura za systémem dovolují tvorbu a publikování kvalitních webů i uživatelům bez technických znalostí.
– Oracle Developer Cloud Service: Zjednodušuje spolupráci při vývoji softwaru, poskytuje prostředí pro celý životní cyklus vývoje. Nabízí řízení zdrojového kódu, sledování problémů, integraci i spolupráci na dokumentaci.
– Oracle Storage Cloud Service: Umožňuje podnikům ukládat a řídit obsah v prostředí cloudu. Služba je integrována s dalšími službami Oracle Cloud, které vyžadují on-line úložiště.
– Oracle Messaging Cloud Service: Zajišťuje infrastrukturu pro komunikaci mezi aplikacemi jak v rámci prostředí Oracle Cloud, tak i navenek. Používají se fronty asynchronních zpráv.

Služby Oracle Cloud si rychle získávají oblibu, celosvětově je využívá již více než 10 tisíc zákazníků a více než 25 milionů uživatelů. Společnost Oracle současně s novými službami oznámila i sadu programů pro partnery, které by jim měly umožnit rychlejší vývoj a nasazování cloudových služeb u zákazníků.

„Cloud je pro nás strategickým směrem podnikání, proto rychle rozšiřujeme v této oblasti naši nabídku,“ uvádí Abhay Parasnis, viceprezident pro vývoj ve společnosti Oracle. „Nově uvedené služby představují pokračování naší inovace; již nyní definujeme, jak budou služby založené na cloudu vypadat v budoucnu.“

Další informace (v angličtině)

O řešení Oracle Cloud

Řešení Oracle Cloud nabízí široké a komplexní portfolio služeb veřejného, soukromého i hybridního cloudu. Zákazníci prostřednictvím této platformy mohou na bázi předplatného využívat služby ze skupin Oracle Platform Services, Application Services a Social Services.

O konferenci Oracle OpenWorld

Konference Oracle OpenWorld v San Francisku je nejvýznamnějším setkáním roku pro zákazníky a partnery společnosti Oracle i pro všechny odborníky na příslušné technologie. Cílem této akce je pomoci podnikům v optimalizaci stávajících systémů a při porozumění průlomovým budoucím technologiím. Konference se účastní více než 50 000 návštěvníků z více než 140 zemí. Nabízí více než 2 100 vzdělávacích setkání, 400 ukázek produktů a stánky 450 partnerů. Zákazníci zde představují své inovativní aplikace, middleware, databáze, servery, úložné systémy i řešení infrastruktury založené na produktech společnosti Oracle. Konference Oracle OpenWorld 2012 probíhá od 30. září do 4. října v San Francisku v komplexu Moscone Center.

Podrobnější informace (v angličtině):

www.oracle.com/openworld. Program lze v přímém přenosu sledovat na YouTube. Zapojte se do diskusí na Twitteru, Facebooku a na blogu společnosti Oracle věnovaném konferenci OpenWorld.

O společnosti Oracle

Oracle (NASDAQ: ORCL) vytváří hardware a software pro spolupráci v cloudu i v datových centrech. Pro více informací navštivte www.oracle.com.