Společnost Oracle pomáhá se snadným nasazením cloudových řešení zákazníkům všech velikostí

SMB sektor získá s cloudem technologie dosud dostupné pouze pro velké podniky
Společnost Oracle oznamuje, že malé a střední firmy (SMB) s ní stále více strategicky spolupracují při svém přechodu na cloudové technologie. Platforma Oracle Cloud Platform totiž zákazníkům umožňuje rychlý vývoj aplikací, zajišťuje vysoký i předvídatelný výkon a spolehlivé zabezpečení. Řešení společnosti Oracle se díky své škálovatelnosti pružně přizpůsobují růstu podnikání zákazníka.

Oracle Cloud Platform poskytuje integrovanou nabídku služeb IaaS (infrastruktura jako služba) a PaaS (platforma jako služba). Výhody cloudu se díky tomu zpřístupňují vývojářům, zaměstnancům odpovědným za provoz IT i vedení firem, kteří mohou v rámci cloudu vyvíjet, nasazovat i řídit libovolnou aplikaci nebo pracovní úlohu. Nabídka společnosti Oracle dává SMB sektoru do rukou stejnou prvotřídní funkcionalitu, jakou mají k dispozici velké podniky.

Příklady využití cloudových technologií Oracle mezi zákazníky ze sektoru SMB:
• Společnost MCH Strategic Data se zaměřuje na shromažďování a zpracování dat ze vzdělávacích, zdravotnických, vládních i náboženských institucí. Společnost má asi 100 zaměstnanců a při správě celé řady svých technologických systémů byla závislá na jednotlivých dodavatelích a dalších subjektech. Nyní MCH Strategic Data využívá prostředí Oracle Database Cloud Service; databáze poskytované formou cloudu lze zprovoznit během několika minut, navíc bez větších vstupních nákladů.

• Společnost Pragmatyxs pracuje s klienty z žebříčku Fortune 500, pro něž mj. zajišťuje hladkou spolupráci mezi finančními systémy a dodavatelskými řetězci stejně jako řízení systémů čárových kódů. Označování veškerých produktů klientů Pragmatyxs musí vyhovovat průmyslovým i regulačním standardům, a to napříč všemi zeměmi, kde působí. Společnost Pragmatyxs sama provozovala databáze Oracle v režimu on-premise a vývoj zajišťovala na platformě Java. Nyní se obě tato prostředí přesouvají do cloudu, což znamená snížení času na údržbu a podporu. Dále se formou cloudu zákazníkům nabízí tisk etiket na jejich výrobky. Přitom se lze obejít bez dalších investic do hardwaru, není třeba provádět zálohování a obnovu ani takové komplexní úlohy, jako jsou upgrady nebo záplatování databázového softwaru. „Máme 15 zaměstnanců, přitom potřebujeme řešení, které bude zabezpečené, spolehlivé a neustále dostupné,“ vysvětluje Paul Van Hout, výkonný ředitel a zakladatel společnosti Pragmatyxs. „Cloudové služby Oracle pro databáze, Javu a messaging používáme v režimu PaaS (platforma jako služba) i IaaS (infrastruktura jako služba).“

• Společnost IQMS nabízela 27 let aplikace pro řízení výroby na bázi licencí (on-premise). Nyní se rozhodla poskytovat své systémy MES (Manufacturing Execution Systems, informační systémy pro výrobu) a ERP i jako službu na bázi předplatného, k čemuž využívá platformu Oracle Cloud Platform. Zákazníci systému IQMS ERP mají díky tomu v prostředí cloudu k dispozici bezpracné zálohování i robustní zabezpečení. IQMS ERP je založen na databázi Oracle a zálohování do cloudu Oracle se nabízí i zákazníkům, kteří systém používají v režimu on-premise. Navíc se v rámci systému IQMS ERP shromažďuje množství dat ze zařízení Internetu věcí a cloud Oracle (Oracle Business Intelligence Cloud Service a další technologie) je zákazníkům umožňuje snadno analyzovat a vizualizovat.

„Pomáháme podnikům všech velikostí, aby i v éře cloudu dokázaly růst a udržovat si konkurenceschopnost,“ uvedl Ashish Mohindroo, viceprezident pro cloudové technologie společnosti Oracle. „Nabízíme pro SMB sféru víc než jen software na bázi předplatného. Jsme připraveni stát se pro naše zákazníky strategickým partnerem, pomáháme jim vysvětlovat, jak části našeho cloudu fungují v jednom celku a umožňují vytvářet aplikace a řešení pro prodej, marketing, finance, reporting i řízení a získávání talentů.“
Cloudová nabídka Oracle pro sektor SMB:
Řízení dat
• MySQL Cloud Service
• Oracle Database Cloud Service
• Exadata Express Cloud Service
• Big Data Cloud Service
Vývoj aplikací v cloudu
• Application Builder Cloud Service
• Application Container Cloud Service
• Java Cloud Service
• Mobile Cloud Service
Integrace