TAKTIK se stal partnerem Cohesity pro Českou a Slovenskou republiku

Společnost TAKTIK, dodavatel produktů Nutanix, Lenovo a Exagrid, podepsala partnerskou smlouvu se společností Cohesity a stala se tak prvním dodavatelem řešení Cohesity na českém a slovenském trhu.

Cohesity je předním dodavatelem platformy pro řešení hyperkonvergovaného sekundárního úložiště. Přináší tak zákazníkům unikátní řešení, které výrazně zjednoduší potřebnou IT infrastrukturu. S Cohesity je možné využít zálohovaná data v cloudu pro testování a vývoj a přitom si zachovat možnost plné kontroly nad firemními daty v případě on-premise řešení. Cohesity také umožní výrazně vylepšit strategii pro případ havárie pomocí replikace a díky cloudové integraci řešení provozovat jak v privátním, tak ve veřejném cloudu. Zjednodušeně řečeno Cohesity přináší web-scale technologie přímo do datacentra.

Společnost Cohesity založil Mohit Aron, jeden ze zakladatelů společnosti Nutanix, který stál také u zrodu Google File Systemu. V únoru letošního roku byla oceněna „2018 Gartner Peer Insights Customer´s Choice“ za software pro datová centra, zálohování a obnovu dat. Na základě 84 recenzí od zákazníků dosáhla společnost Cohesity nejvyšší celkové hodnocení 4,8 z 5 možných hvězdiček na tomto trhu. Vysokou známku získala Cohesity od zákazníků z celé řady průmyslových odvětví včetně financí, zdravotnictví, odborných služeb, vzdělávání, energetiky, výroby, médií, komunikací, stavebnictví, maloobchodu a dopravy. V současné době společnost díky svému unikátnímu řešení rozšiřuje své aktivity do celého světa.

„Cohesity je rychle rostoucí společnost a náš přístup k jednoduchému web-scale řešení pro sekundární data vyžaduje partnery velmi zkušené v nasazování nových technologií a také s rozsáhlou znalostní lokálních trhů“, říká Johannes Kunz, EMEA Senior Director Channel Sales. „Společnost TAKTIK díky svému zaměření, zkušenému týmu a znalostem plně splňuje naše očekávání a těšíme se na skvělou spolupráci“.

„Řešení Cohesity plně zapadá do portfolia naší společnosti a spolu s produkty Nutanix a Exagrid ideálně doplňuje nabídku komplexního řešení této oblasti pro naše zákazníky“, říká Petr Belatka, CEO společnosti TAKTIK.